Kapelstraat Opgetopt!

In het historische centrum van Bussum is eerder dit jaar de renovatie en uitbreiding van een pand aan de Kapelstraat succesvol afgerond. Het vernieuwde gebouw combineert commerciële- en woonfuncties, waarbij de begane grond is bestemd voor een horecagelegenheid en de bovenverdiepingen zijn omgebouwd tot woningen. De Kapelstraat staat bekend om zijn charmante architectuur uit de late 19e en vroege 20e eeuw en heeft daarmee cultureel-historische waarde voor de stad.

Het gehele pand is volledig verduurzaamd, met speciale aandacht voor de zorgvuldige restauratie van de voorgevel, die waar mogelijk in zijn oorspronkelijke staat is teruggebracht. De toevoeging aan het bestaande pand is een eigentijds en autonoom volume, volledig afgewerkt met koper en voorzien van een grote glazen pui aan de achterzijde. Achter deze moderne façade bevinden zich twee maisonnettes.

De renovatie en uitbreiding zullen hopelijk een positieve bijdrage leveren aan zowel de lokale gemeenschap als de aantrekkingskracht van Bussum als historische bestemming. Kijk voor meer informatie op onze projectpagina.

Ander nieuws