Oplevering Weteringschans

Na een lange periode van zorgvuldige renovatie is het kenmerkende jaren ‘90 pand aan de Weteringschans 81-89 eindelijk uit de steigers gekomen. Dit iconische gebouw, gelegen tegenover het Rijksmuseum, maakt nu deel uit van The Collection (No. 9), een prestigieus kantoorconcept in hartje Amsterdam.

De renovatie omvatte een grondige verduurzaming, waarbij niet alleen de installaties zijn gemoderniseerd, maar ook de gevel een facelift heeft ondergaan. De oude, ongeïsoleerde stalen kozijnen zijn vervangen door hoogwaardige aluminium profielen van Reynaers en voorzien van zonwerende beglazing. Met toegevoegde gevelisolatie en het herstel van talloze koudebruggen is het pand nu klaar voor een duurzame toekomst.

Niet alleen het exterieur kreeg een opfrisbeurt; ook de kelder onderging een transformatie van bergingen naar bruikbare ruimtes met moderne voorzieningen zoals vergaderruimtes, een fitnessruimte en concentratieplekken. Op de begane grond werd een uitnodigende foyer gerealiseerd voor bezoekers, terwijl de verdiepingen zijn verdeeld onder meerdere huurders.

De renovatie vormde een logistieke uitdaging, aangezien het gebouw gedurende het proces (deels) in gebruik bleef. Desondanks is het eindresultaat nu voor iedereen zichtbaar en genietbaar. Kijk voor meer informatie over dit project op onze projectpagina.

 

Ander nieuws