Bob Bayer
Bob Bayer
Bob Bayer
Bob Bayer
Bob Bayer

Bob Bayer

Bob Bayer mode is al 45 jaar gespecialiseerd in exclusieve herenkleding en sinds 1973 een begrip in Hoog Catharijne. Door de vernieuwing van het winkelcentrum ontstaan er kansen voor de winkeliers om zich opnieuw te huisvesten.

Het Nieuwe Hoog Catharijne kenmerkt zich door een dubbele verdiepingshoogte waarbij de winkels de mogelijkheid hebben om entreepuien te realiseren van ruim 6 m1 hoog. Aangezien deze ‘shopfronts’ aan de basis liggen voor de kwaliteitsuitstraling van het winkelcentrum én de identiteit van de winkel is het zaak om deze hoogwaardig vorm te geven.

De winkel van Bob Bayer bevindt zich precies op de overgang van het Nieuwe Hoog Catharijne naar het ‘oude’ deel. Hierdoor is de overgang van de nieuwe plafondhoogte onderdeel van het gevelontwerp; eerst de grote pui met toegang en signing en daarnaast het kleine zusje ervan.

De donkere kaders zijn bekleed met Neolith en opgevuld met grote glasplaten. De glasplaten aan de onderzijde zijn onder een helling aangebracht waardoor er meer diepte in de gevel ontstaat.

Andere projecten

Bakers Architecten BV

Lange Nieuwstraat 109 | 3512 PG | Utrecht | NL

Telefoon: +31 30 2314919

E-mail: info@bakersarchitecten.nl