Binnengaats en Vaartsche Weelde
Binnengaats en Vaartsche Weelde
Binnengaats en Vaartsche Weelde
Binnengaats en Vaartsche Weelde

Binnengaats en Vaartsche Weelde

Tijdloos ontwerpen voor een toekomst- en generatiebestendig gebouw was het uitgangspunt bij het vormgeven en materialiseren van dit project.

We hebben gekozen voor het toepassen van de gesinterde Harmaa taupe grijs gevelsteen. Deze gevelsteen vormt de basis van het project. Voor beide varianten van de kadewoningen wordt deze steen toegepast met een donkere voeg die verdiept ligt. Voor het appartementengebouw wordt deze steen toegepast met een lichte, zandkleurige voeg die platvol en geborsteld verwerkt wordt. Hierdoor zal vanop een afstand een zichtbaar kleurverschil ontstaan.

De verschillende gebouwen ogen anders maar zijn duidelijk familie van elkaar. De gevel is opgebouwd in wildverband. Op bepaalde plaatsen wordt de steen verticaal geplaatst. Dit om een lijn te benadrukken of een accent te geven. De drie gebouwen worden gekenmerkt door een steeds even hoge plint. Voor de kleine kadewoningen wordt de plint gekenmerkt door de voorzone met berging die wordt afgebakend door de pergola. De gevel op de begane grond en de berging worden afgewerkt met donkere houten latten op volle lengte "platowood". Deze pergola loopt verder door voor de andere kadewoningen en de specials op de hoek en vormt zo het verbindende en vergroenende element op het binnenterrein. De horizontale lijn van de pergola wordt in het appartementengebouw verder opgenomen door een lijn van koppen, te verwerken in het metselwerk. Eigenaars van de kleine kadewoningen krijgen de optie om uit te bereiden. De vormgeving en uitvoering van deze uitbreiding is contractueel vast gelegd en is vergunningsplichtig. Ook deze uitbreidingen zullen worden afgewerkt met de platowood houten latten.

Het uitgangspunt is om het hele project te voorzien van aluminium kozijnen in een diep donkerbruine kleur, passend bij de houten latten en de gevelsteen. De ramen worden voorzien van een verdiepte negge. Daar waar een doorvalbeveiliging noodzakelijk is wordt deze uitgevoerd met een slank spijlenhekje, gepoedercoat in dezelfde diep donkerbruine kleur. Dit spijlenhek komt ook terug aan de galerij van het appartementengebouw.

Andere projecten

Bakers Architecten BV

Lange Nieuwstraat 109 | 3512 PG | Utrecht | NL

Telefoon: +31 30 2314919

E-mail: info@bakersarchitecten.nl

 

social-linkedin_icon-icons_GS     Instagram_icon-icons_GS